loading please wait..

code

Project Description

Code

Den enkla, bekväma och stapelbara stolen Code premiärvisas av möbeltillverkaren Johanson på Furniture & Light Fair i Stockholm 2014. Med sina vackra, runda former och höga komfort kan stolen placeras i vilken miljö som helst.

– Code har ett brett tilltal med sina fina ergonomiska egenskaper. Det här är en stol som är skön att sitta i länge för alla typer av personer, till exempel i konferensmiljö, säger Johan Lindstén, som formgivit stolen.

Code är en avskalad, elegant och minimalistisk vidareutveckling av stolen Dresscode. Code är nättare och mindre, men har samma sittkomfort som ger en skön omslutande känsla.

Sömmarna delar in stolen i fyra delar, från ryggen hela vägen ned i mitten, och från själva sittkurvan till längst in. Denna fina sömnadsdetalj blir en fin effekt samtidigt som den underlättar tapetseringen av stolen, som tillverkas i Johansons produktionsanläggning i Markaryd.

Valet av tyger är stort och Johansons standard för stativ med 192 RAL-färger och fyra ytfinisher att välja på gör variationsmöjligheterna i stort sett obegränsade.

Project Details

  • Client Johanson Design
  • Tags chairs
View Project
UA-21540920-1